Aplicatii si solutii
Bazandu-ne pe o indelungata experienta, oferim solutii complete in domeniul automatizarilor, fie ca este vorba de piese de schimb sau aplicatii la cheie
Control pompe recirculare incalzire - CET

Tema aplicatiei

Instalatie de pompare. Control presiune indiferent de debitul consumat.

Cerinte beneficiar

Controlul presiunii pe grupuri de pompare compuse din doua pompe actionate cu motoare asincrone trifazate cu puteri intre 3 – 22KW (22 grupuri) ce sunt comandate in functie de presiunea prescrisa a apei din instalatie. Urmarirea obtinerii unei presiuni constante in instalatie indiferent de debitul de consum. Aceasta presiune va fi prescrisa de utilizator intre 0-10 bar. De asemenea, utilizatorul are posibilitatea sa vizualizeze presiunea reala din instalatie.

Solutia tehnica si echipamentul utilizat

Aplicatia a constat in echiparea cu convertizoare de freventa si traductoare ed presiune a celor 11 centrale de termoficare din municipiul Oltenita, in total 40 de convertizoare.

Pentru actionarea grupurilor de pompe s-au folosit invertoare V1000 ce comanda motoarele pompelor, turatia acestora fiind variabila in functie de presiunea masurata la iesirea de refulare a pompei. Convertizorul asigura toate protectiile necesare motoarelor pompelor.

Achizitia semnalului de la traductorul de presiune se realizeaza cu ajutorul  unei intrari analogice a invertorului. Marimea achizitionata este preluata de catre invertor si folosita la reglarea PID a presiunii din instalatie.

Prescrierea si monitorizarea presiunii precum si a altor parametrii ai invertorului se face de la consola locala a acestuia. De asemenea, invertorul are posibilitatea de a fi integrat intr-un sistem Scada prin intermediul oirtului de comunicatie seriala industriala, RS485 integrat.

Avantaje 

  • Solutia compacta convertizor-traductor de presiune reprezinta o solutie eficienta economic.
  • Sistemul permite controlul precis al presiunii din instalatie
  • S-a facut economie de energie dupa montarea sistemelor de peste 30%

Domenii de aplicare 

  • Instalatii de pompare in care este necesar controlul presiunii, debitului, etc lichidului
  • Instalatii de dozare lichide, etc

De ce OMRON?

Fiind vorba de o licitatie, utilizarea de convertizoare din noua generatie V1000 ne-a permis sa realizam aplicatia la un pret pe jumatate fata de cel al urmatorului ofertant. In afara de pret, solutia a fost una de ultima ora, iar experienta, referintele, termenul de realizare si garantia oferite au reprezentat alte atu-uri importante.produse